VOOR- EN NAZORG TATOEAGE VERWIJDEREN 

VOOR DE BEHANDELING 
Tijdens het intakegesprek neem je een intakeformulier door waarop eventuele contra-indicaties staan. Wanneer je voor een laserbehandeling voor tatoeage verwijdering komt dien je een aantal zaken in de gaten te houden. Je mag bijvoorbeeld geen antibiotica slikken (of tijdig stoppen), gedurende 2 weken niet in de zon zijn geweest. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft dan mag je deze behandeling niet ondergaan. 
 
 
DE BEHANDELING MET DE PICO DERMA 4 LASER 
Een tatoeage bestaat uit inktdeeltjes die ingekapseld zitten in de huid. Verwijdering van een tatoeage (of permanente make-up) gebeurt met behulp van een laserapparaat. Een laser vuurt een intense lichtflits op de tatoeage af, iedere laserpuls behandelt een oppervlakte van ongeveer 4 mm². Zo’n puls is heel kort; slechts een fractie van een seconde. De inktdeeltjes absorberen het licht en de opgewekte energie breekt de kapsels open. De inkt brokkelt uit elkaar in kleine stukjes en het afweersysteem van het lichaam voert deze stukjes af. De behandeling is zeer veilig en doeltreffend. Weefsel blijft onaangetast en er zullen (doorgaans) geen littekens ontstaan. 
 
 
DE BEHANDELING 
Tijdens de behandeling ontstaat er een wit laagje op uw huid (lasersnow). Dit verdwijnt al na ongeveer 20 minuten. De tatoeage ziet er nog net zo uit als voor de behandeling, alleen is de plek nu rood en gezwollen. Jouw lichaam gaat nu beginnen met het afbreken van de inktdeeltjes, dit proces duurt enkele weken. 
 
 
AANTAL BEHANDELINGEN 
Likeresults kan tijdens een consult een duidelijke uitleg geven over de werking van de apparatuur en al jouw vragen beantwoorden. Ook kan er een voorzichtige inschatting gemaakt worden van het aantal behandelingen dat nodig is om jouw tatoeage volledig te verwijderen. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Daarom kan Likeresults hierover geen garanties geven. Factoren zoals de diepte, leeftijd tatoeage, type, kleur en locatie van de tatoeage bepalen hoeveel behandelingen je nodig hebt. Ook de inktsoort, de gevoeligheid van jouw huid en jouw afweersysteem spelen een rol. 
 
 
NA DE BEHANDELING 
De behandelde plek zal na de behandeling gloeien en er kunnen blaren en korstjes ontstaan. Laat blaren en korstjes met rust. Hierdoor voorkom je dat er littekens ontstaan. Na 10 tot 20 dagen gaat jouw huid er weer normaal uitzien en kun je de resultaten van de behandeling al zien. Jouw huid zal iets lichter van kleur zijn dan de omliggende huid. Dit komt doordat jouw natuurlijke pigment ook de energie van de laser opneemt. Nadat je alle behandelingen hebt ondergaan, zal jouw pigment weer terugkomen en zal de huid bijkleuren. Ga met de behandelde plek niet in de zon of onder de zonnebank. Moet je toch in de zon, gebruik dan een zonbeschermer met minimaal SPF 30. Likeresults kan helaas geen garanties geven over een volledige verwijdering van de tatoeage. Een enkele keer kan het voorkomen dat de tatoeage zich niet laat verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als er voor de tatoeage zeldzame/bijzondere kleuren, synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes zijn gebruikt. Dat is pas te beoordelen tijdens de laserbehandeling. Bestaat jouw tatoeage uit witte inkt dan behandeld Likeresults jou enkel op eigen risico. De reactie van witte inkt op de laser, kan zich uiten in een ondefinieerbare kleur die uiteindelijk niet meer te verwijderen valt. Witte inkt kan misschien niet meer zichtbaar zijn maar dat houdt niet in dat het niet meer aanwezig is in de huid. In dat geval kan Likeresults geen garantie bieden. 
 
De Picolaser kan in principe elke huidtype behandelen. Sommige mensen met een donkere of met een getinte huid hebben hypopigmentatie. Houdt je een donker plekje over op de huid, dat kan na een wondje zijn of een blaar, kan het zijn dat je hypopigmentatie hebt. In dit geval laat ik de keuze bij de klant t.a.v. wel of niet behandelen. Wil de klant toch de laser behandeling ondergaan, dient er wel rekenschap gehouden te worden dat er pigmentatie kan optreden. Uiteraard voordat jij een besluit maakt over wel of niet behandelen kan Likeresults eerst een spot test doen op een klein stukje huid om te kijken hoe deze na verloop reageert. 
 
Tevens kan Likeresults geen garantie geven op eventuele "shading solutions" of te wel schaduw tattoos. Het is namelijk erg lastig om te weten welke kleuren er zijn gebruikt in de samengestelde inktoplossing. Aangezien sommige gevallen gemengd zijn met wit. Daardoor kunnen er verkleuringen optreden en vervolgens lastig tot niet meer verwijdert worden. Wil jij toch behandeld worden dan is dat op eigen risico's. Net als bij hypopigmentatie kan er ook bij schaduw tattoos eerst een test spot worden gedaan op een klein stukje huid om te kijken hoe deze na afloop reageert. 
 
* Een test spot is kosteloos. 


Wat is Alhydran?

Likeresults maakt gebruik van Alhydran producten. Deze crème werkt bij tal van huidaandoeningen. Het beschermt niet alleen je huid maar zorgt er ook voor dat het beter herstelt. Tevens vermindert het de jeuk, pijn en roodheid.

Alhydran is te gebruiken bij:
- Littekens
- Brandwonden
- Droge en kwetsbare huid
- Laserbehandeling

Betreft medische zorg voor de huid. Geadviseerd door artsen en huidtherapeuten.

Wetenschappelijk & klinisch bewezen
* Hypoallergeen
* Parabenen & parfumvrij
* Hormoonvrij